Brandstoffilters bij Carpartsdeal

 

Bij Carpartsdeal vind u een uitgebreid aanbod brandstoffilters. Maar wat doet een brandstoffilter nou precies en waarom zou ik deze bij Carpartsdeal moeten kopen? Daar komen we verderop op terug! Naast de interieur-, Lucht- en oliefilters bieden wij natuurlijk ook de brandstoffilters aan. 

 

Wat doet een brandstoffilter?

 

Een brandstoffilter zorgt er in het kort voor dat er schone brandstof blijft lopen door uw auto. De filter werkt als een soort van zeef die vuilresten opvangt waardoor u altijd op schone brandstof blijft rijden. Hoe ouder het brandstoffilter hoe harder de pomp moet werken om de brandstof door het filter te pompen. Op tijd vervangen dus, om onnodig slijtage aan de brandstoftoevoer gerelateerde producten te voorkomen.

 

Wanneer moet ik een brandstoffilter vervangen?

 

Dit is afhankelijk van het aantal kilometers dat u per jaar rijdt of hoelang het brandstoffilter al in de auto zit. Doorgaans wordt er aangeraden om het brandstoffilter elke 20.000 kilometer te vervangen. Dit om onnodig slijtage aan de motoronderdelen te voorkomen. Mocht u langer wachten met het vervangen dan zal het filter op den duur meer vuilresten doorlaten wat het motorsysteem zal aantasten. Dit zal op den duur meer kosten dan tijdig het brandstoffitler te vervangen. Mocht u niet veel kilometers rijden dan wordt er aangeraden het brandstoffilter 1x per jaar te vervangen. 

 

Welke merken brandstoffilters kan ik bij Carpartsdeal vinden?

 

Carpartsdeal werkt enkel met bekende fabrikanten voor brandstoffilters. De merken Purflux, Filtron, Herth en buss, Mann-Hummel en Bosch hebben wij in ons assortiment. Dit zijn fabrikanten die al decennialang op de markt actief zijn en tevens gekozen zijn voor de eerste montage van brandstoffilters bij de autofabrikanten. U kiest dus voor kwaliteit voor een scherpe prijs bij Carpartsdeal.