Luchtfilters voor elk type auto

 

Bij Carpartsdeal vind u een uitgebreid aanbod luchtfilters. Carpartsdeal heeft voor elke autotype een luchtfilter. Met ruim 4000 luchtfilters leverbaar van alle bekende fabrikanten. Maar waarom is het zo belangrijk om een luchtfilter te vervangen? en wanneer dien ik deze luchtfilter te vervangen? Daar vertellen we u hier onder meer over.

 

Wat doet een luchtfilter?

 

Net als een Oliefilter is de Luchtfilter ook belangrijk voor de motor van uw auto. Doordat de motor schone lucht aanzuigt bij het rijden is het belangrijk dat u gebruik maakt van een schoon luchtfilter. Bij een oude / gebruikte luchtfilter is de zuivering van vuilresten en stofresten niet meer optimaal waardoor deze vervuilende stoffen in de motor van uw auto kunnen belanden. Hierdoor kan de motor van uw auto schade oplopen. Zorg er dus voor dat het luchtfilter tijdig wordt vervangen. Dit dient u meestal 1x per jaar te laten vervangen, afhankelijk van de rij omgeving en het aantal kilometers dat u per jaar rijdt. Het is van belang dat het luchtfilter ten aller tijde de vuilresten opvangt voordat de schone lucht in uw motor terechtkomt.

          

Welke merken luchtfilters zijn er?

 

Carpartsdeal maakt enkel gebruik van de bekende merken van luchtfilter fabrikanten. Omdat we graag kwaliteit tegen een scherpe prijs willen garanderen vind u bij Carpartsdeal enkel bekende merken luchtfilters. Deze merken zijn al decennialang actief in de automotive industrie. Bij Carpartsdeal vind u de volgende merken luchtfilters: Mann-Hummel, Knecht,  Herth en Buss, Bosch en Filtron. Deze fabrikanten van luchtfilters leveren ook de luchtfilters voor de eerste montage en zijn dus een erkend luchtfilter fabrikant door de autofabrikanten.